• Everink Portal

  Your internet adventure starts here

 • Everink Portal

  Experience the World

 • Widgetkit

  Everink Portal

 • Fullscreen Slideshow

  Everink Portal

De meest gestelde vragen over internet-marketing

Wat is affiliate-marketing?Affiliate-marketing houdt - heel simpel - in dat u advertenties op uw website plaatst. Als iemand klikt op een advertentie en op de website van de adverteerder een product of dienst aanschaft, dan krijgt u commissie betaald. Het bedrag dat u kunt verdienen verschilt per adverteerder.De meeste affiliate-programma's geven u de mogelijkheid om hun producten op verschillende manieren te adverteren. Als u een website hebt met een nieuwsbrief, dan kunt u soms ook daarin adverteren voor het product. Daarover moet u wel vooraf afspraken maken met de adverteerder.

2 Welke affiliate-organisaties zijn er?

Te veel om op te noemen, maar de belangrijkste die in Nederland opereren zijn:

TradeTracker
M4N
TradeDoubler
Zanox
Rush Commerce
Assistme

3 Zijn er ook bedrijven die een eigen affiliate- of partner-programma hebben?

Ja. Redelijk veel. Hoewel de netwerken erg in opmars zijn en veel van deze bedrijven zich om redenen van gemak toch maar aansluiten bij de grotere netwerken.

Een voorbeeld van een in partnerprogramma in eigen beheer is de Lycos Partnershop, het affiliate-programma van Mijnwinkel en Freelance.nl.

4 Hoeveel kan ik verdienen met affiliate-programma's?

De verdiensten kunnen sterk variëren en zijn vooral afhankelijk van hoe u het aanpakt en hoeveel tijd u erin steekt. Er zijn verhalen bekend van mensen die meer dan enkele tonnen per jaar verdienen met affiliate-marketing. Zij zijn er dan ook dagelijks enkele uren mee bezig en hebben er hun werk van gemaakt. Het is de verwachting dat affiliate-marketing in Nederland blijft groeien en dat er binnen niet al te lange tijd voor veel mensen een aardige boterham mee te verdienen valt.

5 Wat heb ik ervoor nodig?

Een website, een klein beetje geld om wat reclame te maken en ontzettend veel doorzettingsvermogen en geduld. Geld verdienen het affiliate programma's gaat niet van vandaag op morgen. U moet er dagelijks aan werken, uw website(s) perfectioneren, campagnes zoeken die bij uw website(s) passen etc. etc. Een tip: Trek relevant publiek naar uw site met Google AdWords.

6 Wordt mijn website geaccepteerd bij het affiliate-programma's?

Dat ligt eraan. Bij sommige programma's wordt elke website vrijwel altijd geaccepteerd (Rush Commerce, Ringtonio). Anderen willen dat uw website wel een minimum aantal bezoekers heeft en een behoorlijke hoeveelheid en kwaliteit content. Dat wordt getoetst voordat u toegang krijgt tot het programma. Uiteraard moeten uw websites altijd binnen de wet én de geldende normen van fatsoen vallen.

7 Ik heb een erotisch getinte website. Zijn daarvoor ook affiliate-programma's?

Jazeker. Veel zelfs. Bijvoorbeeld: Webcams, Rush Commerce, Eroware, Klikeuro en Hot Partner.

8 Welke goedlopende buitenlandse affiliate-programma's zijn er?

Een willekeurige greep:
Stocked Photos, Charge.com (credit card procesing), Clickbank, Linkshare myTemplateStorage.com, AllPosters.

9 Moet ik veel kennis hebben van HTML om affiliate-links en -banners op mijn website te zetten?

Niet heel veel, maar wat basiskennis is handig, want affiliate-links zijn kleine stukjes HTML of Javascript. Als u nog niet veel weet van HTML, kunt u het beste een bundel bestaande website templates aanschaffen en die naar uw eigen wensen aanpassen.

10 Wat is beter: een banner of een tekstlink?

Tekstlinks werken vaak erg goed, vooral als u zorgt dat ze er niet uitzien als ‘advertentie'. Als een merchant (=adverteerder) u de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van tekstlinks, probeer dat dan eerst. Bezoekers ervaren tekstlinks als minder hinderlijk en de prestaties van de tekstlinks zullen beter zijn dan die van traditionele banners.

Als u voor een banner kiest, kies dan voor banners die bij uw pagina passen. Bij veel affiliate-netwerken (zie antwoord op vraag 1) kunt u voor verschillende banners kiezen en deze automatisch om en om laten verschijnen op uw site.

11 Wat moet ik doen als ik word afgewezen voor een programma?

Zorg voor een nette, overzichtelijke website zonder (te veel) toeters en bellen. Besteed behoorlijk wat tijd aan het verbeteren van uw content (inhoud van uw website). Probeer tegelijkertijd meer hoogwaardig verkeer naar uw website te krijgen. Niet via automatische klikprogramma's, wel via linkruil met websites die een hoge Google page ranking hebben. Als u zelf tevreden bent over uw website, meld je dan nog eens aan bij een affiliate-programma. Soms kan dat niet als je al eens afgewezen bent. Stuur dan een net mailtje en vraag of ze hun beslissing nog eens willen heroverwegen.

12 Wat is cpc?

cpc betekent cost-per-click. Het is het bedrag dat een adverteerder betaalt aan een affilate of advertentienetwerk, elke keer wanneer een bezoeker op een advertentielink klikt.

13 Wat betekent conversie-ratio?

De conversie-ratio is het aantal personen dat contact opneemt via de website, bijvoorbeeld een product koop of informatie aanvraagt. De conversie-ratio wordt weergegeven in een percentage van het totaal aantal bezoekers.

14 Wat is Google Adsense?

Deze website genereert omzet met Google AdSense.U ziet dat aan het advertentiebalkje bovenaan. Google Adsense biedt een script aan voor uw website. U zet het script (een code) op uw homepage en Google zorgt ervoor dat deze ruimte gevuld wordt met advertenties. Het voordeel van dit systeem is dat de webmaster niet zelf op zoek hoeft naar adverteerders. Bovendien zorgt Google er ook nog voor dat de advertenties aansluiten op de inhoud van uw website. Elke keer als een bezoeker op de advertentie klikt krijgt u een bepaald bedrag. Dit kan variëren van een paar cent tot enkele euro's. Yahoo biedt een zelfde soort service, genaamd Yahoo! Sponsored Service. Dit is vooralsnog vooral bedoeld voor Engelstalige website. Dat geldt ook voor Text Link Ads.15 Wat gebeurt er als iemand de volgende dag een product koopt, waarnaar ik heb doorgelinkt?

Dat is een goede vraag ;-) Veel affiliate-clubs werken met cookies, waardoor u ook een vergoeding ontvangt, soms tot wel 30 of 60 dagen nadat de klant heeft doorgeklikt via uw website. Het loont de moeite om dit na te gaan als u links of banners op uw website plaatst. Wanneer u kunt kiezen tussen twee (vrijwel) identieke programma's, kies dan voor het programma dat een goede affiliate-vergoeding én een lange cookie-termijn aanbiedt.

16 Wat is deeplinken?Dieplinken betekent dat u een link op uw website of in uw nieuwsbrief aanmaakt, die direct doorlinkt naar het in de link benadrukte product en dus niet naar bijvoorbeeld de homepage van een adverteerder. U bepaalt op deze manier zelf naar welke pagina van de adverteerder je de bezoeker stuurt.

17 Ik heb een ebook geschreven en wil dat via het internet verkopen. Welke mogelijkheden zijn er?

Allereerst zou u zich kunnen inschrijven bij PayPro. PayPro is het Nederlandse alternatief voor Clickbank en PayDotCom. U betaalt een bedrag om uw ebook aan te melden en geeft een prijs op wat uw boek moet kosten. Vervolgens kunnen affiliates uw boek verkopen. Zij krijgen daarvoor een bedrag per verkocht ebook. PayPro loopt nog niet zo lang, maar bovengenoemde Amerikaanse equivalenten zijn een enorm succes.

U zou uw ebook ook zelf kunnen verkopen met behulp van een Micropayments-programma. Dat kan bijvoorbeeld via Mollie.

Het is wellicht ook een idee om uw ebook in het Engels te laten vertalen (tip: zoek contact met een vertaler op Freelance.nl) en vervolgens te verkopen via Clickbank of PayDotCom. Uw publiek wordt op die manier duizenden malen groter.

18 Welke software kan ik het best gebruiken voor mijn mailinglists en autoresponse?

Met stip bovenaan staat Aweber. Het is zeer gebruikersvriendelijk én omzeilt spamfilters ;-)

19 Ik wil dat mijn klanten met een creditcard kunnen betalen op mijn website. Welke manieren beveelt u aan?

Er zijn twee eenvoudige opties. Charge.com en Paypal. Hoewel de informatie op de websites Engelstalig is, wijst het zich eigenlijk vanzelf. Een wat ingewikkeldere manier is geld overmaken en ontvangen via Moneybookers. Het werkt ongeveer hetzelfde als Paypal, maar de website is iets minder gebruikersvriendelijk. In het buitenland wordt Moneybookers steeds vaker gebruikt als alternatief voor Paypal.

Wanneer u veel zaken doet met de VS, kunt u een Amerikaanse bankrekening openen, bijv. via Valis International.

20 Wat is cloaking?

Bij cloaking krijgt de spider van de zoekmachine een bepaalde pagina te zien om een goede ranking te halen, maar de bezoeker krijgt een totaal andere pagina te zien als hij via de zoekmachine de pagina bezoekt. Goede cloaking software is Phanton Cloaker en Search Engine Cloaker.

21 Ik wil zelf een affiliate-programma starten op mijn website. Welke kunt u aanbevelen?

POST Affiliate Pro staat heel goed bekend. Het is een volledig automatisch en flexibel systeem. U kunt hierin zelf aangeven hoe u uw affiliates beloont (per view, click, lead of sales).

22 Wat is virale internetmarketing?Virale internetmarketing is een internetmarketingtechniek die probeert om bestaande sociale netwerken te exploiteren om zo de bekendheid van een website te vergroten. Het lijkt op mond-tot-mondreclame die versterkt wordt door het internet, waardoor zeer snel en relatief goedkoop een groot aantal mensen bereikt kan worden.
Eelco de Boer heeft een nuttig, leesbaar e-book geschreven over virale (internet)marketing. De kracht van Virale Marketing

Reactie is geplaatst onder: I-Marketing

De meest gestelde vragen over internet-marketing

Thursday 1 March 2007

Wat is affiliate-marketing?Affiliate-marketing houdt - heel simpel - in dat u advertenties op uw website plaatst. Als iemand klikt op een advertentie en op de website van de adverteerder een product of dienst aanschaft, dan krijgt u commissie betaald. Het bedrag dat u kunt verdienen verschilt per adverteerder.De meeste affiliate-programma's geven u de mogelijkheid om hun producten op verschillende manieren te adverteren. Als u een website hebt met een nieuwsbrief, dan kunt u soms ook daarin adverteren voor het product. Daarover moet u wel vooraf afspraken maken met de adverteerder.

2 Welke affiliate-organisaties zijn er?

Te veel om op te noemen, maar de belangrijkste die in Nederland opereren zijn:

TradeTracker
M4N
TradeDoubler
Zanox
Rush Commerce
Assistme

3 Zijn er ook bedrijven die een eigen affiliate- of partner-programma hebben?

Ja. Redelijk veel. Hoewel de netwerken erg in opmars zijn en veel van deze bedrijven zich om redenen van gemak toch maar aansluiten bij de grotere netwerken.

Een voorbeeld van een in partnerprogramma in eigen beheer is de Lycos Partnershop, het affiliate-programma van Mijnwinkel en Freelance.nl.

4 Hoeveel kan ik verdienen met affiliate-programma's?

De verdiensten kunnen sterk variëren en zijn vooral afhankelijk van hoe u het aanpakt en hoeveel tijd u erin steekt. Er zijn verhalen bekend van mensen die meer dan enkele tonnen per jaar verdienen met affiliate-marketing. Zij zijn er dan ook dagelijks enkele uren mee bezig en hebben er hun werk van gemaakt. Het is de verwachting dat affiliate-marketing in Nederland blijft groeien en dat er binnen niet al te lange tijd voor veel mensen een aardige boterham mee te verdienen valt.

5 Wat heb ik ervoor nodig?

Een website, een klein beetje geld om wat reclame te maken en ontzettend veel doorzettingsvermogen en geduld. Geld verdienen het affiliate programma's gaat niet van vandaag op morgen. U moet er dagelijks aan werken, uw website(s) perfectioneren, campagnes zoeken die bij uw website(s) passen etc. etc. Een tip: Trek relevant publiek naar uw site met Google AdWords.

6 Wordt mijn website geaccepteerd bij hetaffiliate-programma's?

Dat ligt eraan. Bij sommige programma's wordt elke website vrijwel altijd geaccepteerd (Rush Commerce, Ringtonio). Anderen willen dat uw website wel een minimum aantal bezoekers heeft en een behoorlijke hoeveelheid en kwaliteit content. Dat wordt getoetst voordat u toegang krijgt tot het programma. Uiteraard moeten uw websites altijd binnen de wet én de geldende normen van fatsoen vallen.

7 Ik heb een erotisch getinte website. Zijn daarvoor ook affiliate-programma's?

Jazeker. Veel zelfs. Bijvoorbeeld: Webcams, Rush Commerce, Eroware, Klikeuro en Hot Partner.

8 Welke goedlopende buitenlandse affiliate-programma's zijn er?

Een willekeurige greep:
Stocked Photos, Charge.com (credit card procesing), Clickbank, Linkshare myTemplateStorage.com, AllPosters.

9 Moet ik veel kennis hebben van HTML om affiliate-links en -banners op mijn website te zetten?

Niet heel veel, maar wat basiskennis is handig, want affiliate-links zijn kleine stukjes HTML of Javascript. Als u nog niet veel weet van HTML, kunt u het beste een bundel bestaande website templates aanschaffen en die naar uw eigen wensen aanpassen.

10 Wat is beter: een banner of een tekstlink?

Tekstlinks werken vaak erg goed, vooral als u zorgt dat ze er niet uitzien als ‘advertentie'. Als een merchant (=adverteerder) u de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van tekstlinks, probeer dat dan eerst. Bezoekers ervaren tekstlinks als minder hinderlijk en de prestaties van de tekstlinks zullen beter zijn dan die van traditionele banners.

Als u voor een banner kiest, kies dan voor banners die bij uw pagina passen. Bij veel affiliate-netwerken (zie antwoord op vraag 1) kunt u voor verschillende banners kiezen en deze automatisch om en om laten verschijnen op uw site.

11 Wat moet ik doen als ik word afgewezen voor een programma?

Zorg voor een nette, overzichtelijke website zonder (te veel) toeters en bellen. Besteed behoorlijk wat tijd aan het verbeteren van uw content (inhoud van uw website). Probeer tegelijkertijd meer hoogwaardig verkeer naar uw website te krijgen. Niet via automatische klikprogramma's, wel via linkruil met websites die een hoge Google page ranking hebben. Als u zelf tevreden bent over uw website, meld je dan nog eens aan bij een affiliate-programma. Soms kan dat niet als je al eens afgewezen bent. Stuur dan een net mailtje en vraag of ze hun beslissing nog eens willen heroverwegen.

12 Wat is cpc?

cpc betekent cost-per-click. Het is het bedrag dat een adverteerder betaalt aan een affilate of advertentienetwerk, elke keer wanneer een bezoeker op een advertentielink klikt.

13 Wat betekent conversie-ratio?

De conversie-ratio is het aantal personen dat contact opneemt via de website, bijvoorbeeld een product koop of informatie aanvraagt. De conversie-ratio wordt weergegeven in een percentage van het totaal aantal bezoekers.

14 Wat is Google Adsense?

Deze website genereert omzet met Google AdSense.U ziet dat aan het advertentiebalkje bovenaan. Google Adsense biedt een script aan voor uw website. U zet het script (een code) op uw homepage en Google zorgt ervoor dat deze ruimte gevuld wordt met advertenties. Het voordeel van dit systeem is dat de webmaster niet zelf op zoek hoeft naar adverteerders. Bovendien zorgt Google er ook nog voor dat de advertenties aansluiten op de inhoud van uw website. Elke keer als een bezoeker op de advertentie klikt krijgt u een bepaald bedrag. Dit kan variëren van een paar cent tot enkele euro's. Yahoo biedt een zelfde soort service, genaamd Yahoo! Sponsored Service. Dit is vooralsnog vooral bedoeld voor Engelstalige website. Dat geldt ook voor Text Link Ads.15 Wat gebeurt er als iemand de volgende dag een product koopt, waarnaar ik heb doorgelinkt?

Dat is een goede vraag ;-) Veel affiliate-clubs werken met cookies, waardoor u ook een vergoeding ontvangt, soms tot wel 30 of 60 dagen nadat de klant heeft doorgeklikt via uw website. Het loont de moeite om dit na te gaan als u links of banners op uw website plaatst. Wanneer u kunt kiezen tussen twee (vrijwel) identieke programma's, kies dan voor het programma dat een goede affiliate-vergoeding én een lange cookie-termijn aanbiedt.

16 Wat is deeplinken?Dieplinken betekent dat u een link op uw website of in uw nieuwsbrief aanmaakt, die direct doorlinkt naar het in de link benadrukte product en dus niet naar bijvoorbeeld de homepage van een adverteerder. U bepaalt op deze manier zelf naar welke pagina van de adverteerder je de bezoeker stuurt.

17 Ik heb een ebook geschreven en wil dat via het internet verkopen. Welke mogelijkheden zijn er?

Allereerst zou u zich kunnen inschrijven bij PayPro. PayPro is het Nederlandse alternatief voor Clickbank en PayDotCom. U betaalt een bedrag om uw ebook aan te melden en geeft een prijs op wat uw boek moet kosten. Vervolgens kunnen affiliates uw boek verkopen. Zij krijgen daarvoor een bedrag per verkocht ebook. PayPro loopt nog niet zo lang, maar bovengenoemde Amerikaanse equivalenten zijn een enorm succes.

U zou uw ebook ook zelf kunnen verkopen met behulp van een Micropayments-programma. Dat kan bijvoorbeeld via Mollie.

Het is wellicht ook een idee om uw ebook in het Engels te laten vertalen (tip: zoek contact met een vertaler op Freelance.nl) en vervolgens te verkopen via Clickbank of PayDotCom. Uw publiek wordt op die manier duizenden malen groter.

18 Welke software kan ik het best gebruiken voor mijn mailinglists en autoresponse?

Met stip bovenaan staat Aweber. Het is zeer gebruikersvriendelijk én omzeilt spamfilters ;-)

19 Ik wil dat mijn klanten met een creditcard kunnen betalen op mijn website. Welke manieren beveelt u aan?

Er zijn twee eenvoudige opties. Charge.com en Paypal. Hoewel de informatie op de websites Engelstalig is, wijst het zich eigenlijk vanzelf. Een wat ingewikkeldere manier is geld overmaken en ontvangen via Moneybookers. Het werkt ongeveer hetzelfde als Paypal, maar de website is iets minder gebruikersvriendelijk. In het buitenland wordt Moneybookers steeds vaker gebruikt als alternatief voor Paypal.

Wanneer u veel zaken doet met de VS, kunt u een Amerikaanse bankrekening openen, bijv. via Valis International.

20 Wat is cloaking?

Bij cloaking krijgt de spider van de zoekmachine een bepaalde pagina te zien om een goede ranking te halen, maar de bezoeker krijgt een totaal andere pagina te zien als hij via de zoekmachine de pagina bezoekt. Goede cloaking software is Phanton Cloaker en Search Engine Cloaker.

21 Ik wil zelf een affiliate-programma starten op mijn website. Welke kunt u aanbevelen?

POST Affiliate Pro staat heel goed bekend. Het is een volledig automatisch en flexibel systeem. U kunt hierin zelf aangeven hoe u uw affiliates beloont (per view, click, lead of sales).

22 Wat is virale internetmarketing?Virale internetmarketing is een internetmarketingtechniek die probeert om bestaande sociale netwerken te exploiteren om zo de bekendheid van een website te vergroten. Het lijkt op mond-tot-mondreclame die versterkt wordt door het internet, waardoor zeer snel en relatief goedkoop een groot aantal mensen bereikt kan worden.
Eelco de Boer heeft een nuttig, leesbaar e-book geschreven over virale (internet)marketing. De kracht van Virale Marketing