• Everink Portal

  Your internet adventure starts here

 • Everink Portal

  Experience the World

 • Widgetkit

  Everink Portal

 • Fullscreen Slideshow

  Everink Portal

17 fantastische Google tips voor uw vindbaarheid

Het is ‘need to know' kennis voor iedereen die nu of in de toekomst een website wil gaan neerzetten.

(Tip 1) Eén van de belangrijkste en tot nu toe vrijwel altijd onbekend gebleven zaken is de periode dat u een domein heeft geclaimd.
Google waardeert domeinen met een nog lopende periode van meer dan één jaar hoger dan domeinen die slechts voor een jaar zijn aangevraagd.
Die laatsten zijn immers vaak ook domeinen waar spammers en opportunisten gebruik van maken. De sites op veel van die domeinen worden opgezet, moeten snel wat opleveren en worden dan verlaten. Iemand die echter een langduriger contract afsluit, die gaat met een grotere waarschijnlijkheid ook echt iets doen met dat domein.
Een prachtige tip derhalve om uw domein hoger in de zoekresultaten te krijgen.

(Tip 2) Inkomende links

Zijn ook heel belangrijk voor de zoekmachine van Google.
Het gaat er bij Google vooral om dat die inkomende links van hoge kwaliteit zijn, dus ook vooral van goed bekendstaande sites afkomen, maar tevens wordt gekeken hoe, historisch gezien, de links tot stand zijn gekomen.

(Tip 3) In één keer 40 links verkregen hebben en daarna nooit meer een link verkrijgen wordt door Google als verdacht aangemerkt. Immers, zo kan je
zelf 40 domeinen opzetten die alle 40 naar je eigen sites verwijzen. Dat doe je normaal gesproken in één beweging en dat valt dus bij Google door de
mand. Rustig links afspraken opbouwen is van groot belang. Haastige spoed is dus ook hier niet goed.

(Tip 4) Het kopen van links op de zogenaamde linkfabrieken, sites met alleen maar links erop, is dus bijzonder af te raden.

(Tip 5) CTR Click Through Rate is ook een belangrijk onderwerp. Een site waarbij de bezoekers slechts op één pagina komen en dan afhaken wordt heel slecht gewaardeerd door Google. Blijkbaar valt de site de bezoeker zwaar tegen omdat al bij de eerste pagina gestopt wordt. Google wil vooral kwaliteit links bieden en zal sites met een lage CTR dus lager plaatsen.

(Tip 6) Het bijwerken van de site
Dit was al een bekend feit.
Sites die regelmatig bijgewerkt worden krijgen een hogere waardering. Google wil naast kwaliteit ook actualiteit en waardeert actieve sites met een hogere plaatsing.

(Tip 7) Nu zijn er webmasters die hier een trucje voor gevonden hebben. Iedere week heel de site opnieuw uploaden...
Helaas, dat werkt tegen u, Google doorziet dat snel en zal de site lager waarderen. Er wordt door Google over de tijd bekeken op welke wijze de
pagina's geupload worden.

(Tip 8) Een goed bezochte website die u amper upload zal goed zichtbaar blijven in Google. Ga dus niet nodeloos pagina's uploaden om maar hoger te komen. Het werkt niet.

(Tip 9) Het is het belangrijk een hoog aantal bezoekers te blijven trekken en een hoge CTR te hebben.

(Tip 10) Het aantal bezoekers
Hoe meer bezoekers uw site trekt, des te hoger de plaatsing. Ook hier wil Google vooral de populaire sites hoog plaatsen. Immers wil Google u als bezoekende klant het beste bieden.

(Tip 11) Het seizoen speelt mee
In de zomer komen vakantiesites die over de zomervakantie gaan hoger te staan. In de winter zullen sites over wintersport een stuk hoger gewaardeerd worden.

(Tip 12) Zet een bezoeker uw site in de bookmarks/favorieten? Als dat zo is, dan is dat gunstig voor uw waardering.

(Tip 13) Komen bezoekers vaker terug, dan is dat ook gunstig voor uw plaatsing bij Google.

(Tip 14) Het onderwerp van de pagina's op de site veranderen.
Stel even u koopt een site met goed verkeer en die site gaat over beleggen. U wilt echter via de nieuw gekochte site verzekeringen gaan verkopen en uw aankoop van de site was u in feite alleen om het bestaande verkeer en de mooie plaatsing in Google te doen.
Grote kans dat die hoge plaatsing als sneeuw voor de zon zal verdwijnen als u de onderwerpen op de pagina's gaan veranderen. Google houdt daar niet van, want het is een indicatie dat die gegevens die in de zoekmachine staan niet betrouwbaar meer zijn. Bij twijfel wordt de site lager geplaatst.

(Tip 15) Het komt in feite allemaal neer, en ook ik schreef dat al eerder, op de eerlijke opbouw van uw site, uw meta tags ten opzichte van de inhoud, de opbouw van de inhoud van uw site en de manier waarop u bezoekers trekt.
Hoe eerlijker u dat doet, hoe rustiger dat in tijd is opgebouwd, des te hoger het allemaal gewaardeerd zal worden. Probeert u ergens een hoekje af te snijden, dan kan dat, als het ontdekt wordt, zwaar afgestraft worden door een veel lagere plaatsing. Het kan letterlijk maanden duren voor Google u de fout gaat vergeven. U komt namelijk in een soort zandbak terecht, waar vooral de nieuwe sites lang in kunnen vertoeven. Het duurt soms tot 8 maanden voor een goede site hoog in de waardering komt.
In feite werkt het bij Google als volgt:

(Tip 16) Een nieuwe site komt vrij hoog in de zoekresultaten, maar wordt nauwlettend gescreend. Na vrij korte tijd wordt de site in de zandbak geplaatst en wordt er gekeken hoe deze site op eigen kracht zich weet te handhaven. Een site die het moet hebben van de Google plaatsing kan het dus vergeten, die komt de zandbank niet meer uit. Als echter blijkt dat uw site, ondanks de lage plaatsing in Google, toch goed verkeer weet te trekken, dan helpt Google u de zandbak wel weer uit. Zelfs bij een goede site kan dit tot soms wel 8 maanden duren. Al die tijd heeft u een waardeloze waardering in de Google zoekmachine. Sites die dan nog bestaan en die goed verkeer trekken zien dan dat Google ze weer gaat helpen.
Dit alles is gedaan om spammers geen kans te geven. Ook Google heeft geleerd van de lieden die snel een site plaatsen, er veel verkeer naar jagen en dan snel weer weg zijn. Op dat soort sites zit niemand serieus te wachten.

(Tip 17) Heel aardig kan het zijn een site over te nemen die al een klein jaar bestaat. De huidige eigenaar kan wel eens in zak en as zitten vanwege de uitblijvende goede notering in Google. (Het zandbak principe is niet breed bekend) Als koper wijs je uiteraard op de slechte plaatsing. Dat is een behoorlijke prijsdrukker. De verkoper kan een site met zo'n slechte plaatsing wel weer opnieuw opzetten, die hoeft dus niet veel in te leveren bij verkoop. (Tenminste zo kan hij denken)
Na de overname houdt u in de gaten dat de onderwerpen op de pagina's gelijk blijven, u zorgt voor gelijkmatig verkeer en een regelmatige update...
Op basis van de hogere notering in Google (u komt immers uit de zandbak te voorschijn, kan de site op grond van hoge Google waardering mogelijk leuk doorverkocht worden of kan vanwege het extra verkeer vanuit Google leuk extra geld gaan opleveren.